Cases

Het EVZ beschrijft in diverse casestudies duurzame bouwprojecten bij zorginstellingen. Hiermee ontsluiten we goede voorbeelden van verduurzaming, met als doel om de sector te inspireren en geleerde lessen te delen.

GGZ Breburg heeft met de CO2-reductietool een eerste CO2-routekaart gemaakt voor hun vastgoed. Voor twee grote locaties is hij uitgewerkt, voor de rest van het vastgoed is de basis gelegd.

Nieuwbouw Woonzorgcentrum Hoogstede is vrijwel energieneutraal met energielabel A++++, én kreeg in 2019 als eerste zorginstelling in Nederland het duurzaamheidscertificaat BREEAM - Very Good.

Zorginstelling de Koperhorst verduurzaamde tijdens een geplande gevelrenovatie. De Amersfoortse zorginstelling verbeterde de isolatie van twee van hun gebouwen.

Amphia Breda opent het nieuwbouwgedeelte van haar ziekenhuis. Een hypermodern gebouw, dat voldoet aan de duurzame doelstellingen van de gemeente Breda.

Een primeur voor ’s Heeren Loo: de zorggroep heeft onlangs haar eerste gasloze en bijna-energieneutrale zorgwoningen gerealiseerd.

Het BovenIJ ziekenhuis sloot in 2019 aan op stadsverwarming. De twee stoomketels waren aan vervanging toe. Dat was de aanleiding om na te denken over duurzamere oplossingen.